ניצחון יביא כישלון ויגון?
המילים- “ניצחון מוחלט” כנראה נועדו למנוע את עצירת המלחמה ולמען דחיית המשפט של העבריין הנמלט.
סביר שהתעקשות על מיטוט כל האוייבים, וברוך השם יש לנו בעולם די הרבה שונאים, תחסל את הסיכויים להגיע להסדרים שישיבו את החטופות והחטופים בחיים.
עד היום, מבצעים צבאיים מיקצועיים ונועזים הצליחו לשחרר רק שלושה. לעומת זאת, הסדר השיב הבייתה יותר ממאה.
לפיכך, הטענה שלחץ צבא הוא לכאורה האמצעי היעיל לפתרון הבעייה לא ממש מתחשבת במצב המציאותי, וזו עובדה.
ציטוט:
שומר על נתק מכוון או נהרג?
לפי סברה של גורם ביטחוני, ניסיונו כאסיר ביטחוני בצינוק עוזר לו לבודד את עצמו. הערכה אחרת: בזכות התקדמות הלוחמה התת קרקעית, הוא נאלץ להגיע לאזור שבו הוא לא רגיל לשהות. וגם האפשרות שהוא נהרג לא נפסלת. כך או כך, להיעדרו יש חלק בכך שהמו”מ לשחרור החטופים תקוע.
עד כאן ציטוט.
בעברית קלה, סרבנות לדון בפשרה ושאיפה להמשיך במלחמה ללא קשר לתוצאה, בלי התחשבות בבקשתה של אמריקה או בסכנה גרמה למצב שבו כבר עשרה ימים אי אפשר לעשות הסדרה, שכן יתכן שכבר אין במחילה הטחובה עם מי לדבר בגלל מפגש פתאומי עם אללה, וזו בעייה.
איך אפשר לדון בהפסקת הלחימה או בעיסקה אם יתכן שההתעקשות להמשיך בלוחמה חיסלה את הנהגת הכנופייה בעזה?
בקיצור, הצהרות נפוחות על כוונה לחסל את החמאס ולהשיב את החטופות והחטופים הבייתה נשמעו טוב למצלמה. במבחן התוצאה, המשך הלחימה וסירוב להסדרה בעיקר טיפל בחלק הראשון של האמירה.
למרבה הצער, ניצחון מפואר במלחמה, תמונה של עזה החרבה או המון אוכלוסיה עקורה ורעבה עלול לגרום למצב בו אין עם מי לדבר על השבת החטופות והחטופים הבייתה, ואז כנראה נבין שעוד טעות נעשתה על ידי הפושע, והאומה שוב רומתה.
קישור למאמר בוואלה. קישור למאמר בשם- הסדרים יותר נעימים מעימותים. קישור למאמר בשם-מהמרים בחיים של אחרים. קישור למאמר בשם- קדושת החיים ונאשם בפלילים. קישור למאמר בשם- מלחמה לא תביא רגיעה.
ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.