משרד הבריאות לא מכבד פרטיות?
העוסקים בתחום בריאות הנפש מחוייבים לשמירת סודיות רפואית. מסיבה זאת אסור לפרסם מימצאים או מסקנות לציבור בלי לקבל הסכמה לדבר בכתב, אחרת זו עבירה מוסרית שסותרת את החובה האתית, המקצועית והחוקית.
ציטוט:
משרד הבריאות לא עדכן משפחות על דוח הזוועות: “בדיעבד היינו נוהגים אחרת”
ביקורת אחרת הייתה על כך שהדוח בשפה האנגלית קוצר והושמט ממנו החלק הנוגע בהתעללות מינית בבני נוער • ד”ר הגר מזרחי ממחברות המסמך: “כנראה שהייתה טעות אנוש שגרמה להבדלים” • ארגון הרופאים: “”אין שום שמירה על פרטיות זהות החטופים”
עד כאן ציטוט.
בעברית קלה, הממשלה העבריינית לקחה חומר פרטי, אישי וחסוי שניתן לאנשי מקצוע אחראיים על ידי קורבנות אומללים, שחלקם קטינים, ומיהרה לעשות בו שימוש פוליטי ציבורי בלי להתחשב בסיבלם, צערם ותחושתם של אלה שעכשיו שוב חשים נבגדים, חשופים ומחוללים.
קצת קשה למצוא את המילים שיתארו את ההרגשה לגבי הפעולה הנוראה. האומללים שסבלו באופן מזעזע מאוייבי המדינה צריכים שכל העולם ידע מה עבר עליהם במחילה בגלל כנופית ההנהלה? זה יסייע להם בהחלמה?
מי נתן את ההוראה הפסולה והמזיקה להפר את חוק הגנת הסודיות לצרכי פוליטיקה בלי לטרוח לבקש את הסכמת המשפחה?
למשרד הבריאות אין הבנה שאסור לפרסם מידע רפואי חסוי לפרהסיה? האם בקרוב נשמע איזה הליך רפואי עבר מי שקיבל את ההחלטה הפסולה כדי לוודא שבמערכת העיכול המפותלת והארוכה שלו הכל כשורה? למה להצניע את החוויה המעניינת מהפרהסיה? יש בעייה?
חשוב לזכור שהפרת חוק בדרך כלל גוררת ענישה. אם הכנופיה לא תבדוק את עצמה כנראה שתבוא תביעה מכל מי שנפגע. לא בטוח שפרסום התנצלות רפה יספיק לפצות על גרימת נזק והפרת החוק, מהמקפצה.
קישור למאמר בישראל היום. קישור למאמר בשם- עבריינים מסתבכים גם בניגוד עניינים.
ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.