ההסדר לא מאפשר לפטר את החוקר

ההסדר לא מאפשר לפטר את החוקר

נראה שיש סיכוי לא רע שבתום המערכה המשעשעת, המרגשת והמרתקת בערכאה החוק במדינה יביס את הפשע. האומה כולה עוקבת אחרי הסדרה החדשה והמצליחה בטלוויזיה, והשמחה רבה. יתכן שכדאי למכור פרסומות לאיזה חופשה מהנה בהפסקות שכן יש הרבה אחוזי צפייה.

ציטוט:

אין ספק שבית המשפט העליון נותן מכה משמעותית לממשלה ומקבל את עמדת היועמ”שית. הוא בעצם אומר לממשלה או שתלכו לוועדת גרוניס או שנכפה עליכם ללכת לוועדת גרוניס (גם השופט השמרן לכאורה שזו הצעה שלו). זו קבלה עקרונית של עמדת היועצת המשפטית לממשלה, שראש השב”כ זו משרת אמון, שאי-אפשר לפטר ככה סתם, צריך נימוקים והליך מסודר.

המשמעות המעשית היא – מכיוון שזה ייקח זמן ולא בטוח כלל שניתן יהיה להגיע לפשרה – שבינתיים ראש השב”כ נשאר בתפקיד, וחקירת קטארגייט נמשכת ללא הפרעה.

עד כאן ציטוט.

בעברית קלה, השופטים לא אישרו לנאשם בפלילים להפר את הסדר ניגוד העניינים ולפטר את ראש החוקרים.

כתוצאה מהפסיקה שהצדקה חוקית לה, חקירת החשד המבוסס לבגידה בביטחון המדינה בעבור עמלה תמשך ללא הפרעה, ולנוכח מה שהתפרסם עד עתה סביר שהיא תוביל לעוד שלל כתבי אשמה.

לפי הסדר ניגוד העניינים אסור לנאשם בפלילים להתערב בדברים הקשורים לסיבוכיו המשפטיים. לפיכך, ניסיון פסול לפטר את החוקר אותו זו בעצם הפרה של ההסדר. באותה צורה, גם המאמץ לפטר את התובעת שהגישה את כתבי האשמה נגוע בניגוד עניינים ושיקולים זרים, ולכן הוא יפסל בערכאה.

קצת מוזר שיש במדינה הנהלה עבריינית שמורדת בשבועת האמונים שניתנה, ועוד עושה זאת ללא בושה מהמקפצה ולעיני האומה ההמומה. אולי הגיע הזמן לתקן את הבעיה בצורה דמוקרטית ונחושה.

מאוד יפה מצידו של בית המשפט הגבוה רק להמליץ על הקפאה ומציאת פשרה במקום להחליט על ענישה חמורה. סך הכול, הנאשם בשלל כתבי אשמה הפר הסדר חתום וניסה לפטר חוקר.

קישור למאמר ב- N12. קישור למאמר בשם- אין חסינות לעבריינות והתפרעות. קישור למאמר בשם- ליקוי מאורות וניקוי אורוות. קישור למאמר בשם- בגידה בשבועה תוביל לתא. קישור למאמר בשם- יבוא מעצר לשכיר של קטאר? קישור למאמר בשם- מלחמת העצמאות השנייה החלה. קישור למאמר בשם- הדמוקרטיה תביס את הכנופיה.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה עד שנת 2014 באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס ליד ניו יורק. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן