דחף חמדני ונזק לאומי

דחף חמדני ונזק לאומי

בגלל פעילות אנושית לא מבוקרת מאז המהפכה התעשייתית ושימוש בדלקים רעילים העולם הזדהם והחל מתחמם.

ההתחממות הגלובלית גורמת לשינויים במזג האוויר, ובשנים האחרונות יש סופות יותר עזות ובצורות קשות.

מי שבעיקר חושב על רווחים ורוצה לקדם מכירת אנרגיה ממקורות מזהמים לא מתייחס לבעיה העולמית המדאיגה בצורה רצינית או אחראית אלא בעצם מחמיר אותה, בעבור מזומנים.

במילים אחרות, לנוכח השינויים באקלים חיוני לחסוך במים ולחשוב על יצירת אנרגיה נקייה. למרבה הצער, מי שמוכר מים מותפלים או דלקים מזהמים דווקא מעונין שהצרכניות והצרכנים יבזבזו הרבה משאבים.

מי שמוכר פחם, גז, ונפט לא רוצה שהאוויר, האדמה והמים יהיו נקיים אלא מעוניין להגדיל רווחים לצרכים אנוכיים, וזאת ללא התייחסות לנזקים החמורים להמונים כמו גם לדורות הבאים.

ציטוט:

טראמפ חוזר לבית הלבן ומכריז מלחמה על האנרגיה הירוקה.
נשיא ארה”ב הנכנס לא מבזבז זמן: ביטל בצו נשיאותי את התוכניות הירוקות של ביידן, הכריז על מצב חירום אנרגטי והוציא את המעצמה מהסכם האקלים של פריז. “יש לנו את הכמות הגדולה ביותר של נפט וגז בעולם, ואנחנו הולכים להשתמש בה”, הבטיח. המשמעות: פגיעה בפרויקטי אנרגיה מתחדשת והאצת קידוחי נפט וגז באזורים רגישים.

ציטוט:

טראמפ חתם על “צו המקלחות”, ויוכל סוף-סוף לשטוף את השיער היפה שלו.
לנשיא ארה”ב נמאס שחוק מ-1992 מגביל את זרם המים ל-9.5 ליטר בדקה, ואמש ביטל אותו בצו ש”יחזיר את החופש במקלחת” ו”יהפוך את המקלחות של אמריקה לנהדרות שוב”. הוא הסביר: “אני אוהב לעשות מקלחת נעימה ולטפל בשיער היפה שלי, אבל נאלץ לעמוד 15 דקות מתחת לדוש עד שהשיער שלי נרטב, המים יוצאים בטפטופים”. המתנגדים מזהירים מבזבוז.

עד כאן ציטוט.

מה אפשר לומר? חשוב לשטוף את השיער. מצד שני, אולי לא כדאי לבזבז את כל המים במדינה על תסרוקת מרהיבה אחרת בסוף כלום לא נותר.

הפתרון לסכסוכים עולמים שעיקרם שליטה במשאבים הוא פיתוח יכולת ייצור אנרגיה ממקורות טבעיים ונקיים, ומתן יכולת לכל משק בית להיות עצמאי ולא תלוי בספקים.

הדבר שלעיל אפשרי, אבל למרבה הצער יצרני הנשק ומטפחי החרדה מעדיפים להנציח סכסוך תמידי שכן בעבורם זה ריווחי, וספקי האנרגיה משתוקקים לעשות לעצמם רווח כלכלי יותר מאשר הם מתעניינים בעולם שקט ונקי.

קישור למאמר בידיעות. קישור למאמר בכלכליסט.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה עד שנת 2014 באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס ליד ניו יורק. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן