הכל בכתובים, לא רק בטלפונים

הכל בכתובים, לא רק בטלפונים

חשוב להסביר למודאגות ולמודאגים שאין באמת צורך לאתר את הטלפונים של כל המעורבות והמעורבים בפשעים וחטאים.

סביר שהטלפון של העוזרת הנאמנה שנבגדה, זכרונה לברכה, נחשב לכרטיס זוכה בלוטו בעיני בני המשפחה האבלה, שבמעשיהם כבר הראו רצון נזעם לקבל פיצוי כלכלי על העוולה שנעשתה לה.

מי יודע? יתכן שמשפחת הפשע קנתה את המכשיר האבוד במחיר מופקע ואז הוא עבר גריסה, אבל זאת רק השערה פרועה שאין ביסוס לה.

יש אפשרות שהמכשיר של המורשעת הלקויה, שברחה לגולה ולא שבה אפילו כדי לסעוד את בעלה, יצא לשחייה מרעננת באיזה בריכה בפלורידה החמימה, ובלי כוונה טבע וגווע. לפיכך, לא לגמרי בטוח שיהייה ניתן לפשפש בגוויה הרטובה ולמצוא בה איזה מידע.

כמו שהוסבר כבר בעבר, ברשת לא ממש קשה למצוא את מה שנרשם, הוקלט או צולם ואז הועבר. הסיבה לדבר די פשוטה, אומנם המכשירים אישיים ואולי אפילו קצת מאובטחים, אבל המסרים עוברים במערכות מסובכות ומורכבות שמשתמשות בהמון מחשבים, והם אף עם לא שוכחים.

בעברית קלה, אין צורך למצוא טלפונים של חשודות וחשודים ולבקש ממומחים להביט במה שנמצא בפנים. אפשר לגשת לספק השירותים עם צו משופטים ולקבל את כל הנתונים באמצעים יותר פשוטים.

ציטוט:

המדינה לביהמ”ש: ביצענו חיפוש בנתוני הטלפון של יונתן אוריך לפני ההוראה לעכבו.

בבקשה שהגישו עורכי דינו עמית חדד ונועה מילשטיין לבית המשפט נגד החיפוש בשרתי חברת מטא, הממוקמים בחו”ל, נטען כי הצו הוא תקדימי ולא חוקי. הפרקליטות הוסיפה כי החדירה לשרתי וואטסאפ נערכה מכוח נוהל משפטי שאושר בעבר על ידי היועמ”ש לשעבר אביחי מנדלבליט, וכי בכל מקרה שבו המשטרה מבקשת לערוך חיפוש מסוג זה, מתקיים הליך בחינה ייחודי למקרה במשרד המשפטים. עוד צוין כי הצו הנוכחי היה “מתוחם ומוגדר מבחינת ההיקף שלו”.

עד כאן ציטוט בעל משמעות.

כאמור, גם אם חוקרים סקרניים לא מוצאים מכשירים חשודים, עדיין אפשר לקבל מהנהלת חוות השרתים העתק מהסיפורים המעניינים שעברו בהם, וזה לגמרי חוקי ותקין כי מדובר בהליכים משפטיים.

קישור למאמר בהארץ. קישור למאמר בשם- אדם וחווה, נאשם וחשודה. קישור מאמר בשם- תבוא חזרה לסיבוך בערכאה. קישור למאמר בשם- נראה שיש בעייה במשפחה הלקויה. קישור למאמר בשם- למה וועדת האתיקה שתקה? קישור למאמר בשם- אפילו הנאשם האשים את הלקויה. קישור למאמר בשם- המורשעת הלקויה שוב הסתבכה.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה עד שנת 2014 באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס ליד ניו יורק. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן