חשיפה מעוררת אימה

תצהיר מפורט מראש שירות הביטחון הכללי כנראה יוגש לבית המשפט, ועד לרגעים אלה הנאשם בפלילים עושה מאמצים כבירים כדי למנוע את הצגת המסמך לשופטים.
אפשר לנחש איזה דברים סודיים עלולים להתגלות, אבל בלי עובדות ניתן רק להעלות השערות שאינן מבוססות.
ציטוט:
כארבע שעות לפני הטבח: ההתרעה שנשלחה למל”ל, לרה”מ ולמשטרה.
בשעה 2:58 שלחו בשב”כ התרעה לכלל מערכות הביטחון, ביניהן גם המל”ל והמשטרה, ועדכנו כי ישנן אינדיקציות לפעילות חריגה, ובהינתן סימנים מחשידים נוספים – היא עשויה להצביע על הכנה לפעילות של חמאס.
ציטוט:
נתניהו מודה לראשונה: בלשכתי קיבלו מידע על הסימנים המעידים בליל 7/10
עד כה טענו בלשכת רה”מ כי לא קיבלו אף מידע בלילה שלפני. בהודעה רשמית שפורסמה, הודו לפתע ש”קצין המודיעין במזכירות הצבאית קיבל הודעה שמציגה סימנים מעידים – והעביר למזכיר הצבאי”. בתחקיר צה”ל עלה כי סיכום הערכת המצב ובו הסימנים המעידים עבר למזכ”צ.
ציטוט:
תחקיר צה”ל: שעות לפני מתקפת הפתע עודכנה לשכת רה”מ במידע מודיעיני רב.
העדויות בתחקיר סותרות את גרסת אנשי נתניהו, שלפיה הלשכה לא עודכנה בסימנים מהרצועה: אל”ם ש’, קצין המודיעין בלשכה, קיבל ידיעות החל מ-02:00, בהן גם אינדיקציות מדאיגות.
בלשכת רה”מ לא מכחישים את הידיעה, אך טוענים ומדגישים כי ראש הממשלה עצמו קיבל את הדיווח הראשון רק ב-06:29.
ציטוט:
קטאר הורתה להעביר כסף לנתניהו פעמיים ב-12 השנים האחרונות.על פי פרסום בג’רוזלם פוסט, המתבסס על מסמכים שחשף מכון ממר”י, קטאר הקצתה לרה”מ עשרות מיליוני דולרים ב-2012 ב-2018. במכתב עליו התבססה הטענה, נכתב שירדן לא אישרה את ההעברה, שנועדה “למימון חמאס בשיתוף נתניהו”.
עד כאן ציטוט.
כאמור, עדיין לא לגמרי ברור מה יגלה ראש השב”כ לשופטים או לציבור, אבל יתכן שאנו מתקרבים לסוף הסיפור.
קישור למאמר במעריב. קישור למאמר בשם- המחאה והערכאה יושיעו את הדמוקרטיה.
ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.